Op surfvakantie in Spanje

Waar veel Nederlanders gaan surfen in Frankrijk, Portugal of Marokko wordt vaak Spanje over het hoofd gezien. Maar waarom niet naar Spanje? Surfen in Spanje is ook echt een aanrader. De baaien in het Baskenland staan garant voor een geweldige surfervaring.

Net als Frankrijk ligt ook Spanje aan de Atlantische Oceaan. Hier vind je verschillende surfcamps. Het noorden van Spanje kent naast het Baskenland nog een aantal regio’s die de moeite waard zijn om te surfen. Hoe westelijker je gaat, hoe rustiger het wordt in het water. De meest bekende surfspots in Spanje zijn Zarautz, Tarifa, San Sebastian, de Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote.

De beste aanbiedingen

Lanzasurf

7 Dagen Lanzasurf Surf & Yoga

💶 : Vanaf €419,-
📅 : Reisperiode hele jaar
🗺️ : Famara, Lanzarote
🏕 : Surfcamp / Surfhouse
🗣 : Engelstalig, Spaans

8 dagen Dreamsea surfcamp

💶 : Vanaf €414,-
📅 : Reisperiode t/m September
🗺️ : Cantabria, Spanje
🏕 : Surfcamp
🗣 : Engelstalig

SURFCAMP SPANJE

Surfen in het prachtige Spaanse Baskenland? Of kies jij toch voor de Canarische Eilanden? Wij zetten alles voor jou op een rijtje.

Wat jij nog meer wilt weten!

Surfen in het Baskenland

Het Baskenland staat bekend om de goede surfspots! Eén van de vele bekende plaatsjes is Zarautz. Zarautz ligt tussen San Sebastian en Bilbao in. Zarautz ligt in een prachtige baai. Doordat het strand is gelegen in een baai heb je geen ‘last’ van verschillende stromingen en is het surfen hier gemakkelijker voor de beginnende surfer.

Nog een bekende surfplaats in het Baskenland is de populaire surfbestemming San Sebastian. De combinatie van zon, zee en strand én het historisch centrum maakt San Sebastián tot een heerlijke stad om te vertoeven. Surfers trekken met velen naar het strand van Zurriola. Dit strand bestaat uit surfers, mooie golven en jongeren en is hiermee het populairste surfstrand in San Sebastian. Hier worden dan ook vaak surflessen en wedstrijden gehouden.

Bekijk surfcamps in Spanje

Toch met het vliegtuig?

Als je kiest om niet met een busreis te gaan, of zelf de auto te pakken, is er altijd de mogelijkheid om per vliegtuig af te reizen naar Spanje. Wil je gaan surfen in het noorden van Spanje, dan is het verstandig om te vliegen op Bilbao of San Sebastian of Santander.

Wil je toch liever in het zuiden surfen? Kies dan voor Jerez de la Frontera of Sevilla. Voor de Canarische Eilanden is er per eiland 1 vliegveld mogelijk waarop gevlogen kan worden.

Bekijk vliegticket aanbiedingen

Wat is de beste reisperiode

Het weer in het Baskenland is wat koeler dan op bijvoorbeeld de ware Canarische Eilanden. Door de golfstroom die stroomt langs de Baskische kust heeft San Sebastian een milde winter, gematigde zeetemperatuur en is het regenachtig.  Spanje is een uitstekende bestemming om van warme temperaturen en genoeg zonuren te genieten, in het bijzonder tijdens de zomermaanden. Augustus en juli zijn voornamelijk de warmste en zonnigste maanden.