Op surfvakantie in Portugal

Portugal – het land dat bijna alles heeft voor een ultieme surfvakantie. Mooie landschappen, bijna het hele jaar een warm zonnetje en voldoende golven voor iedere surfer. En dat op nog geen 3,5 uur vliegen vanuit Amsterdam. Portugal een heerlijk klimaat, vriendelijke bevolking en zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Portugal is één van de beste surfbestemmingen van Europa vanwege de diversiteit. Van beginners tot professionals, voor iedere surfer is hier plek! Portugal barst van de surfcamps. De bekendste surfspots in Portugal zijn Peniche en Nazaré (bekend van de record golf), maar ook is de Algarve populair. De grootste kans op (goede) golven heb je in de lente of herfst. Dit betekent natuurlijk niet dat er in de zomer of winter niet gesurft kan worden. Zeker in de zomer is de watertemperatuur aangenaam, in de Algarve kan je zelfs zonder wetsuit surfen!

De beste aanbiedingen

Surfen in Lissabon

6 dagen Soul Surf House

💶 : Vanaf €260,-
📅 : Reisperiode hele jaar
🗺️ : Costa de caparica, Lissabon
🏕 : Surfcamp
🗣 : Engelstalig

SURFLIFE ATLANTIC RIDERS

8 dagen Arrifana Surf Lodge

💶 : Vanaf €600,-
📅 : Reisperiode hele jaar
🗺️ : Aljezur, Algarve
🏕 : Surfcamp
🗣 : Engelstalig

SURFCAMP PortugalBekijk alle surfcamps

Surf, chill en geniet. Tenminste, dat is hoe surfers een surfvakantie in Portugal beschrijven. Ga jij dit jaar op surfvakantie naar het beloofde land?

Wat jij nog meer wilt weten!

Peniche - Surfspot voor beginners en pro's!

Peniche is één van de meeste bekende surfspots in Portugal, zowel geschikt voor beginners als voor de beste van de wereld. Peniche ligt tussen Porto en Lissabon. Peniche bestaat uit verschillende hotspots en is een bolwerk van surf, party en fun in de zomermaanden! De golven hier zijn ongekend.

Supertubos en Baleal zijn de twee bekendste surfspots van Peniche. Baleal is de trekpleister voor vele jonge toeristen door de golven, de beachclubs en de relaxte sfeer die er hangt overdag en in de late uurtjes.

Bekijk surfcamps in Peniche

Vliegtickets naar Portugal (Porto, Lissabon, Faro)

Vliegen naar Portugal is de meest logische optie voor de meeste onder ons. Portugal kent drie vliegvelden waarop vanuit Nederland wordt gevlogen. Faro in de Algarve, Porto in Noord-Portugal en Lissabon in Vale do Tejo.

Afhankelijk van je bestemming vallen er bijna altijd twee vliegvelden af, tenzij je ergens tussen Porto en Lissabon of Lissabon en Faro moet zijn. Gemiddeld vlieg je in tweeënhalf tot 3 uur naar Portugal.

Bekijk vliegticket aanbiedingen

Portugal - Zon, zee, surfen!

Eén van de factoren die Portugal tot een fijne surfspot maakt is het Mediterraanse klimaat. De Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer lager blijft en in de winter hoger in vergelijking tot landen die op dezelfde breedtegraad liggen. Het weer verschilt per regio in Portugal. Zo kan er in het binnenland, op de hoger gelegen gebieden, sneeuw vallen in de winter.

Ondanks dat het weer beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan staat Portugal toch in het rijtje van warmste landen in Europa. Waar het in de zomer droog en warm wordt is de winter het natte seizoen met een milde temperatuur. Door de lange kustlijn aan de Atlantische oceaan is het vaak winderig, iets wat wij als surfers enorm kunnen waarderen.

Door de verfrissende zeewind in Portugal zijn vooral de lente en zomer erg aangenaam. In de zomer (juli & augustus) loopt de temperatuur op tot 30 graden en mag je elf tot twaalf uur zon verwachten per dag.