Op surfvakantie op Bali

Surfen in Bali is iets speciaals. Tropische temperaturen en extreem goeie golven gedurende het hele jaar is wat je in Bali (Indonesie) vindt. Voor de gevorderde surfer is dit een echt surfparadijs, maar ook voor beginners is Bali een fantastisch eiland.

Surfen is op Bali een eeuwenoude traditie, en wordt op meer dan 15 stranden beoefend. Van windsurfen tot golfsurfen en kitesurfen, er is van alles mogelijk op Bali. Rondom het eiland heb je diverse prachtige stranden met goede golven om op te surfen. Je huurt voor een klein bedrag een surfplank. Enkele bekende spots in Bali zijn Padang Padang, Uluwatu, Balangan, Echo Beach en Serangan (Turtle Island).

De beste aanbiedingen

Stormrider Surf Camp Bali

8 Dagen Surf & Yoga

💶 : Vanaf €443,-
📅 : Reisperiode hele jaar
🗺️ : Canggu, Bali
🏕 : Surfcamp / Hotel
🗣 : Engelstalig, Duits

Mondo Lifestyle Resort Bali

8 dagen Mondo Surf Village

💶 : Vanaf €496,-
📅 : Reisperiode hele jaar
🗺️ : Canggu, Bali
🏕 : Surfcamp
🗣 : Engelstalig

SURFCAMP Bali

Zoek jij een surfcamp / hotel op Bali? Wij hebben de beste surfcamps voor jou op een rijtje gezet. Ontdek de beste surfspots op Bali!

Wat jij nog meer wilt weten!

Surfen in Canggu

Als je de westkust van Bali bekijkt, vind je het plaatsje Canggu. Canggu is een hip dorpje met veel cafeetjes, leuke guesthouses, uitgaansplekken etc.. In het zuiden van Canggu, vind je Canggu Beach. Dit strand is geschikt voor beginnende surfers. Het noordelijke strand, Echo beach, is een lang strand waar als de golven hoog zijn meer gevorderde surfers echt hun hart kunnen ophalen.

Wil je iets dat nog rustiger is dan Canggu? Dan vind je iets verder ook het plaatsje Medewi waar je kunt surfen. Dit ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Kuta.

Bekijk surfcamps in Canggu

Vliegtickets naar Bali

Bali is een populaire vakantiebestemming en daardoor zijn de vliegtickets er naar toe relatief goedkoop. Wanneer je vluchten en prijzen vergelijkt let dan wel op hoe de verschillende airlines met surfboardkosten (als je deze natuurlijk zelf mee neemt) omgaan. Ngurah Rai is een internationale luchthaven die het hele eiland Bali bedient. De luchthaven ligt op +- 15 kilometer ten zuiden van de stad Denpasar.

Bekijk vliegticket aanbiedingen

Wat is de beste reisperiode

Als je op surfvakantie naar Bali gaat, ga je natuurlijk ook voor het zonnetje! Hoewel die het overgrootte deel van het jaar schijnt, is dat niet altijd het geval. Het klimaat op Bali is een tropisch regenwoud klimaat. Het kent twee seizoenen:het regenseizoen en het droogteseizoen. In het regenseizoen valt er vaak (soms wel iedere dag) een bui en de luchtvochtigheid ligt dan een stuk hoger. De rest van het jaar is het droge seizoen. Dat betekent echt heel erg weinig regen! Het zuiden, waaronder Canggu, is een stuk warmer als het noorden.