Surfen in Portugal; een echte must!

Portugal is één van de mooiste Europese bestemmingen om te surfen. Met een kustlijn van ongeveer 800 kilometer is het uiterst interessant voor een surfvakantie. De kustlijn biedt de kans voor iedere surfer; of je nu beginner of gevorderd bent, er zijn legio mogelijkheden. Maar waarom Portugal zo’n geweldig land is leggen wij je hieronder uit:

1: Het klimaat

Portugal staat in het rijtje van warmste landen in Europa, ondanks dat het weer beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan. In de zomermaanden kan het er erg warm zijn met temperaturen rond de 40 graden. Qua golven kan het beste tussen november en april gaan.

2: Mooie surfspots

Portugal heeft door haar lange kustlijn een enorme hoeveelheid aan surfspots. In het noorden van Portugal zijn er een aantal, maar in het midden van Portugal wemelt het van surfspots. De bekendste spots zijn Peniche en Ericeira. De Algarve heeft ook heleboel vette spots. Carrapateira, Arrifana en natuurlijk Sagres zijn bekend bij veel surftoeristen.

Surfen in Peniche

Surfen in Peniche

3: Het overheerlijke eten & drinken

Met meer dan 800 km aan kustlijn is het niet verrassend dat (verse) vis een belangrijke rol speelt in de Portugese keuken. Wat dacht je van een heerlijke dorade of sardientje in de zon? Ben jij een liefhebber van wijnen? In Porto maak je kennis met de lekkerste port ter wereld.

Wil jij ook op surfvakantie in Portugal? Bekijk dan de surfcamps die wij voor jou op een rijtje hebben gezet.

Bagage

Tijdens een surfvakantie heb je best veel spullen nodig en het is dan ook verstandig om extra ruimbagage bij te boeken. Standaard kun je vaak tot maximaal 20 kilo bagage meenemen, maar je trolley en reistas weegt al snel zoveel.